Mettes frisør og aromaterapi - Naturmedisinsk terapaut og frisør
Behandlingsformer
 
 
Her på salongen min har vi ulike behandliger å tilby deg , og noen ganger så brukes en kombinasjon av ulike behandlingsformer for å oppnå best mulig resultat.
Massasje er det som står mitt hjerte nærmest , og er en behandlingsform som som jobber dypt på både kropp og sjel .
Behandlingsrommene er varme og veldig koselige, vi bruker levende lys og rolig behagelig musikk i bakgrunnen,.
Her er det mulighet for å finne ro og hvile fra hverdagsmas og strev.
Setter Kunnskap,  omsorg og respekt i høysete, og ønsker  at akkurat du skal kunne få ha det så bra som det er mulig for deg .
Håper at kunnskapen min skal kunne brukes på en klok og vis måte slik at dette blir mulig.
 
 Naturmedisinsk Aromaterapi - også kalt helserelatert aromaterapi
En klassisk dyptgående muskelmassasje, lymfedrenasje og stimulering av akupunkturpunkter og oftes i kombinasjon med eteriske oljer fra planter, som passer for deg og ditt behov.
Her kan det brukes flere kombinerte behandlingsverktøy , så som psykoterapi, fargeterapi, ansiktdiagnose, irisdiagnose, tungediagnose, bach shu punkter,pusteøvelser m.m .
Massasje kan stimulere blodsirkulasjonen,lymfesystemet og immunsystemet, ofte så kan den fremme dyp avslapping og mindre muskelspenninger, så dette kan gjøre godt for en sliten og trett kropp, kan og virke lindrende ved revmatisme .
Behandlingen kan være alt i fra rygg og nakke massasje til hel kropps massasje
Noen ganger brukes også urtemedisin i kombinasjon med behandlingen .
Dette er en fantastisk behandling for en sliten overarbeidet kropp og gir dyp velvære, kan også forebygge muskelproblemer og stivhet i kroppen.
 
 
Aromaterapi
Aromaterapi er bevisst, kontrollert og allsidig bruk av planters eteriske oljer for å øke velvære, gjenopprette kroppens balanseog behandle mange lidelser .
Aromaterapi kan virker på alle deler av personligheten,- kropp, sjel og ånd .Den eneste terapi som kombinerer "medisin" ( de eteriske oljer ) med berøring , massasje .
En forholdsvis rolig, myk massasje med lange strøk og kan føles vedlig helhetlig.
Massasje er en behandlingen som virker lenge fra 24 timer til en uke .
En klassisk massasje og der man bruker eteriske oljer tilpasset deg og ditt behov ,stimulerer blodsirkulasjonen og øker lymfedrenasje, kan redusere høyt blodtrykk, muskelspenninger, og væskeopphopninger.
Virker smertelindrene på muskel og leddplager.
En behagelig pause i hverdagen.
 
Aromamassasje
Samme som aromaterapi, men behandleren din bruker ferdigblandete eteriske oljeblandinger , eller får aromateraputen til å blande olje for seg , pga en aromamassør er ikke satt inn i eteriske oljer kjemi .
brukes ofte ved behov for ro og velvære behandling .
utføres av Vigdis
 
 
 Indisk ayurvedisk kraniemassasje
En behandlingsform som går dypt, er vidunderlig avspennende og avslappende.
Her brukes varm sesamolje med eteriske oljer, og massasjen er en blanding av trykkpunkter og massasje på hode, nakke, hals, skuldre, og ansikt.
kan gi dyp avslapping og velvære , og kjente hode/nakke-relaterte lidelser kan bli merktbart bedre.
Når varm olje blir tilført og massert inn i hodebunnen , vil den lett bli absorbert av hårrøttene og dette vil igjen øke sirkulasjonen til hodet, dette gi avspenning av muskler og nervefibre.Det brukes spesialtilpasset ayurvedisk eterisk oljeblanding oljeblanding for din konstutisjon.( pitta,vata eller kapha)
kan hjelpe mot migrene/hodepine, spenninger i hode,nakke, hals, høyt blodtrykk, søvnproblemer, hukommelse, øresus,stress m.m
kan være spesielt virksom når man føler man har "bomull" i hodet eller tung i hodet av tanker,dårlig søvn, eksamen stress m.m
Kan forebygge håravfall som stammer fra muskelspenninger i hodebunnen.
Behandlingen er så avslappende og behagelig at det ikke er uvanlig at man sovner, og ikke minst så får man ofte en god natts søvn etterpå.
virkelig en pause i hverdagen
Utføres av Vigdis eller Mette
 
 
Energimassasje
Dette er en massasje som stammer fra Hawai,og kalles der body light.
massasjen utføres på hode, nakke, skuldre,rygg og armer sittende på en spesialtilpasset stol.
og liggende på benk,der vi jobber dypt med å løse opp spenninger i rygg,hofte og ben.
her jobber man dypt i muskulatur spesielt i armene, og dette er en massasje som kan virke utrolig forløsende på muskelspenninger.
Setter i gang blodsirkulasjon,og ofte følerman seg lettere i kroppen , spesielt hvis man føler seg litt "tung" i kroppen.Denne massasjen utføres utenpå klærene .
 
 
Auricoloterapi/øreakupunktur
Auricoloterapi er fransk øreakupunktur grunnlagt på vestlig medisinog forskning.
Behandlingsmetoden er oppdaget og utviklet av den franske ingeniør og Dr.Paul Nogier(1908-1996).
Teorien bygger på at alle kroppens organer og organsystemer er representert i øret.
I 1990 ble Auricoloterapi anerkjent av WHO (verdens helseorganisasjon) som  diagnose- og behandlingsmetode.
Det settes små ASP nåler i øret som er relatert til kroppens smerte/problem og nålene kan sitte i alt i fra en dag til -2 uker, alt etter som hvor mye spenninger det sitter i sonen.
Spesielt virksom ved ryggproblemer og ofte får man resultatet der og da, bruker ofte denne behandlingen i kombinasjon med rygg/nakke massasje.
Brukes ofte ved : Akutte og kroniske plager,rygg og nakke smerter, lettere depresjoner m.m
 
 
Fotsoneterapi
Fotsoneterapi er en behandlingsform der en behandler soner og punkter på føttene med trykkmassasje .
ved trykkmassasje på reflekssonenekan hele organismen påvirkes .Ved å massere reflekssoner kan blokkeringer og stagnasjoner løses opp slik at den naturlige sirkulasjonenav blod og lymfe oppretholdes og kroppen regenereres mere effektivt.
Det er ikke uvanlig at man føler en letthet i føttene og kroppen etter behandling.
Fotsoneterapi har utviklet seg gjennom århundrer og har sine røtter helt fra to tusen år før Kristus.
 
 
Akupuntur 2000
Akupunktur 2000 er utviklet av John Boel fra Danmark .Metoden ble første gang presentert på en verdenskongress i colombo,Sri Lanka  januar 2000.
på denne kongressen ble John Boel kåret til århundrets akupunktør.
Rundt alle ledd i kroppen ligger det reflekspunkter som har forbindelse med de forkjellige deler av kroppen via hjernen , det er dette som ble oppdaget av John Boel og han begynte å forske på .
Det brukes i fra 2-4 nåler av gangen, nålen settes nøyaktig i det punktet som tilsvarer plagen din.Når det riktige punktet treffes med nøyaktig presisjon så starter umiddelbart produksjonen av noen meget viktige smertestillende hormoner, kalt endorfiner.
dette starteren helbredene prosess i kroppen og økt sirkulasjon til det syke området .
Man bruker spesifikke ledd til bestemte problemer og behandlingen virker raskt.
Akupunktur 2000 brukes gjerne ved både akutte og kroniske smerter i kroppen,spesielt godt resultat har vist seg ved behandling av øyensykdommer .
 
 
Tourmalin behandling
Med et Neurometer måles kroppens spenninger .Dette er en behandlingsmetode som blir mye brukt i japan og ved mer enn 13.000 sykehus i japan.
Metoden ble først utviklet i japan på 1950-tallet av proffessorene Dr .Y.Sakimura, Dr N.Ochi og Dr.Kurt Junkerstorff.
Neurometeret måler frekvensen i organene via kroppens akupunkturpunkter.Deretter vises ett diagram over punktene som trenger behandling .
I behandlingen brukes Tourmaline akupunktursteiner .Steinene er kun 1,5 millimeter store og sitter på et lite plaster.De har en positiv og negativ ladning som balanserer puntet den er festet på .
Apparatet viser hvilke punkter man skal sette steinene på , denne behandlingen kan også virke smertelindrene.
 
Ørelys
Indiansk avslappnings-sermoni , velgjørende og beroligende.
Ørelys virker rent fysikalsk.Et lett trykk nedenfra (kamineffekt) og vibrasjonsbølgene i luften fra ørelyset, som oppstår gjennom flammenes bevegelse, virker som en myk massasje av trommehinnene.
Dette gir en følelse av behafelig varme og en trykkstabilisering i øre, panne- og bihuleområdet som kan kjennes veldig befriende , man kan også få en følelse av dyp avslapping og ro ved behandlingen.
Ørelysene er ca 22cm lange , og hvert lys brenner i 10-12 minutter , man behandler en side om gangen og alltid begge ørene og med en påfølgende hvile på ca 15 min etter behandling.
 
Fotbehandling
fotbad,og deretter klipp og form av tå negler,fjerning av hard hud m.m  avsluttes med en enkel fotmassasje .
Utføres av Vigdis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder drives av  Vistaprint